INVESTIȚII NECESARE

Pagubele înregistrate de fermierii buzoieni, în special la culturile de grâu, în contextul lipsei de precipitații, vor fi evaluate în perioada imediat următoare. Comisii formate din reprezentanți ai autorităților locale, ai Direcției Agricole și ai APIA Buzău vor merge pe teren pentru a constata pierderile înregistrate fde  agricultori. Specialiștii vor întocmi procese-verbale de evaluare a pagubelor produse, documente care vor fi înaintate Ministerului Agriculturii, pentru despăgubirea fermierilor. Seceta extremă cu care se confruntă județul Buzău determină Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare să facă noi investiții în sistemele de irigații. Potrivit ANIF, Canalul Vest, care deserveşte cea mai mare suprafaţă agricolă din judeţ, a fost reabilitat în proporţie de peste 95 la sută.

Reprezentanții ANIF Buzău spune că trebuie dezvoltată rapid rețeaua de irigații din râul Buzău și mai ales asigurată apa pe canalele de irigații. Specialiştii Filialei Buzău a Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare anunţă investiţii importante și pe Canalul de irigații Est.

ANIF Buzău are, în prezent, în administrare amenajări de irigaţii pe o suprafaţă agricolă de peste 41.450 de hectare și a încheiat contracte pentru irigaţii pe o suprafaţă totală de peste 30 de mii de hectare.

Campania de irigaţii în judeţul Buzău a început pe 20 mai, atunci când s-a început umplerea cu apă a rețelelor de canale în lungime de 65 kilometri.

Related posts